Aktuální informace k očkování proti COVID-19

02.02.2021 14:10

Vážené pacientky, vážení pacienti !

Mám zájem začít očkovat co nejdříve své pacienty proti COVIDu. Stejně tak většina praktických lékařů na Třebíčsku. Bohužel organizace očkování ze strany státu a kraje zatím toto neumožňuje. 

Pro pacienty starší osmdesáti let je v tuto chvíli pravděpodobně nejrychlejší cestou k očkování registrace do státního očkovacího systému a naočkování v očkovacím centru, pokud se tam mohou dopravit. Až budeme mít vakcíny v ordinaci, budeme aktivně zvát pacienty osmdesátileté a starší. Po naočkování pacientů této kategorie pak nabídneme očkování i mladším pacientům s rizikovými faktory, tj. hlavně s chronickými onemocněními srdce, plic, nádorovými onemocněními, poruchami imunity apod.

Konkrétní organizaci ani časové termíny zatím nedokážu stanovit, bude to i záviset na státní očkovací strategii a systému dodávek do ordinace, ale můžu slíbit, že budeme očkovat přednostně ty, kteří to nejvíce potřebují…. A později i ty zdravější a mladší. Pořadníky zatím nebudeme dělat. Až budu mít k dispozici vakcíny, uveřejním nové informace na svých webových stránkách.

Dodržujte prosím protiepidemická opatření, noste respirátory nebo roušky a vydržte! Až se nás většina naočkuje, svět bude lepší!!!