Informace pro zájemce o očkování proti COVIDu, situace k 24.3.2021

24.03.2021 14:06

Ačkoli jsem udělala maximum pro to, abych dostala vakcíny do ordinace, žádné mi nebyly dodány a netuším, kdy přijdou. Systém rozdělování vakcín je neprůhledný a dodávky jsou malé.  Situace je zoufalá a dlouhé čekání na vakcínu může některé rizikové pacienty i stát život, pokud se mezitím nakazí COVIDem.

Všechny používané vakcíny jsou účinné a bezpečné.

Za současné situace doporučuji:

Pacienti 70-letí a starší - registrujte se do očkovacího centra a nechte se urychleně očkovat tam. Pokud jste už byli přihlášeni u mne, nemusíte se odhlašovat, to proběhne automaticky. Vzhledem k věku byste v centru měli dostat vakcínu přednostně, dříve než mladší ročníky pacientů.

Pacienti do 69 let s chronickým onemocněním - registrace do očkovacího centra nyní funguje na kód, který vydávají jen lékaři – specialisté (internista, plicní lékař, diabetolog….), nikoli praktičtí lékaři!  Nevolejte nám tedy kvůli kódu na očkování.

Seznam preferovaných diagnóz najdete na:

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/03/Ockovani-chronicky-nemocni-pacienti-21032021.pdf

Seznam se bude jistě měnit, a také předpokládám, že bude časem zohledněno, že mnoho pacientů s chronickými nemocemi je pouze v péči praktických lékařů a nechodí ke specialistům.

Pro nové informace sledujte

https://koronavirus.mzcr.cz/ockovani-proti-covid-19/