Novinky ohledně koronaviru

24.04.2020 22:09

Milí pacienti!

V posledních dnech přibývá dobrých zpráv o tom, jak se daří zvládat epidemii COVID19 v Česku. Sousta lidí si to vyložila tak, že už mohou polevit v preventivních opatřeních. Není většího omylu! Prosím chraňte dál sebe i svoje okolí důsledným nošením roušek, hygienou rukou a vyvarováním se osobních kontaktů s dalšími lidmi. Plánujte si nákupy, abyste v obchodě strávili do nejméně času. Pokud jste v seniorském věku nebo máte chronické onemocnění (vysoký tlak, cukrovka, astma, poruchy imunity…..)  nechoďte do obchodů pokud možno vůbec a využijte pomoci svých blízkých. Odložte vyřizování záležitostí na úřadech apod., pokud je to možné. Nechoďte na návštěvy. Choďte raději do přírody, na vlastní zahrady, na sluníčko, hýbejte se. Pokud ale na cestě v polích nebo v lese uvidíte další lidi, nasaďte si roušku, a stáhněte si ji, až zase budete bezpečně sami.

Stále platí, že k nám do ordinace budete chodit jen po předchozí telefonické domluvě. Část zdravotních potíží je možno řešit bezkontaktně, konzultací po telefonu nebo e-mailu. Pro recepty vůbec nechoďte, pošleme Vám je jako SMS na libovolný mobil, třeba mobil Vašeho příbuzného, se kterým jste domluveni, že Vám do lékárny zajde. Stačí zavolat sestřičce a nahlásit jí požadované léky a telefonní číslo.

Ještě upozorňuji na aktuálně platné ordinační hodiny:

PO, ÚT, ST, PÁ   8 – 12 hodin

ČT   12 – 16  hodin

Pacienti s podezřením na COVID mi zatelefonují do ordinace a pokud bude potřebné testování, zařídím je. Odběrový stan je v Nemocnici Třebíč, ale je možné tam jet jen se žádankou od praktického lékaře nebo od hygienika.

Další informace:

https://www.nem-tr.cz/aktuality/mapa-cesty-k-vysetreni-covid-19-koronavirus-/

 

Buďme všichni opatrní a ohleduplní.

Viru zmar, lidem zdar!