Testování na COVID

20.10.2020 09:57

 

Tyto instrukce platí pro testování v odběrovém stanu Nemocnice Třebíč. Pokud jedete na jiné místo, musíte si detaily zjistit sami. Pokud žádanku zadává lékař, hradí Vám test zdravotní pojišťovna a sami nic neplatíte.

Lékař zadává elektronickou žádanku na test. Hygienická stanice ji schválí a pošle pacientovi SMS, že žádanku přijala. Někdy hned a někdy následující den pošle SMS s údaji, kdy a kam se má pacient dostavit na test. Pokud jsme se nedomluvili jinak, zadávám já žádanku do odběrového stanu Nemocnice Třebíč, a to na nejbližší volný termín. Hygienik ale má právo objednávku změnit, proto pozorně sledujte údaje v SMS.

V určený den a hodinu jede pacient do odběrového stanu – pokud má řidičský průkaz a je ve stavu, kdy je schopen bezpečně řídit, je nejlepší, když jede sám. Pokud jede více lidí v autě, doporučuji nasazené respirátory bez ventilu nebo roušky pro všechny, po celou dobu strávenou v autě. 

Do odběrového stanu se jezdí ze zadní strany areálu nemocnice, kolem tenisového klubu. Zpravidla tam bývá kolona aut čekajících na testy.  Až dojedete do stanu, stočíte okénko a vypnete motor, necháte si nasazenou roušku, ukážete zdravotníkovi občanský průkaz a následujete jeho pokyny při provádění výtěru z nosu.

Pak jedete domů a čekáte na výsledek testu – přijde opět SMS od hygienické stanice, zpravidla druhý den odpoledne. Po obdržení výsledku testu mi zavolejte nejpozději následující pracovní den.