Změny provozu ordinace v souvislosti s pandemií COVID

12.10.2020 09:59

Vážené pacientky, vážení pacienti,

bohužel musím omezit provoz, většinu pracovní doby zabírá péče o pacienty s COVIDem a pacienty v karanténě. Pokud máte příznaky COVIDu, ale i běžného nachlazení, NECHOĎTE do ordinace, zatelefonujte mi a domluvíme se na postupu. Pacienti v čekárně i ordinaci musí mít roušku nasazenou na ústech i nose, ještě lepší je respirátor – ale bez ventilu.

Všichni pacienti se musí objednat. Když se ráno probudíte a máte akutní zdravotní problém, nechoďte hned do ordinace, nejdřív volejte. Vezmeme vás co nejdříve, ale tak, abyste se zbytečně nepotkal/a s jinými pacienty. Prodlužují se čekací doby v čekárně a nelze vždy dodržet čas objednání – během ordinační doby musíme vyřídit desítky telefonátů(!!!), prosím o trpělivost.

Omezuji provádění preventivních prohlídek a kontroly pacientů s vysokým tlakem, pokud jsou ve stabilním stavu – jen si telefonujte nebo pište e-mail kvůli lékům, pošleme e-recept jako SMS. Na vyšetření tlakový Holter přijďte, jak jste objednaní. Pacienti na warfarinu a diabetici zatím budou chodit normálně na vyšetření v plánovaných termínech.

Termíny plánovaných očkování budeme dodržovat, neodkládejte je, objednejte se. Očkujeme proti chřipce - též na objednání. Přednost mají pacienti, kteří již byli loni proti chřipce očkováni. Od listopadu budu očkovat další pacienty z rizikových skupin a pak teprve další zájemce, do vyčerpání zásob. Vakcín proti chřipce mám výrazně více než loni.

Plánované odběry krve zatím budeme provádět v původně určených termínech, neodkládejte je.

Pokud si voláte na výsledky nebo kvůli neakutní záležitosti, nevolejte prosím hned ráno, využijte druhou půlku ordinačních hodin.

Ve čtvrtek ordinujeme do 17 hodin.

Výpisy pro závodní prohlídku vystavuji do týdne od požádání, rychleji nelze. Pojistky nevyplňuji, ty počkají. Pokud jsme již domluveni, že mi formulář k vyplnění dodáte, přineste ho, ale vyplním ho, až bude čas, za delší dobu.

Pokud máte chronické potíže, se kterými jste již dříve chodili ke specialistovi (bolesti kloubů léčené u ortopeda, zažívací potíže řešené na gastro ambulanci), objednejte se rovnou k příslušnému specialistovi.

Pokud jste k nám objednáni na běžnou kontrolu, ale necítíte se dobře nebo máte příznaky nachlazení, i lehkého, změřte si teplotu a raději mi zavolejte, domluvíme se na postupu.

Zodpovědným dodržováním těchto opatření chráníte sebe i druhé před onemocněním COVID a pomáháte zvládnout pandemii. Chráníte také mě a sestřičku, abychom neskončily v karanténě a abychom mohly pracovat a starat se o vaše zdraví.

Děkuji za pochopení. Viru zmar!